App revenue: Japan en Korea streven US en UK voorbij

Bij de start van de app economie waren de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk de grootste markten: in downloads, maar vooral ook in opbrengsten. In downloads ging China de VS al eerder voorbij, maar nu is het ook tijd om op het gebied van opbrengsten een ander land voorbij te laten.

En dat is heel verrassend Japan. Of eigenlijk, niet eens zo verrassend. Japan had tien jaar geleden al een bloeiende mobile content economie door iMode. Er was toen weinig alternatieve (gratis) content (zeker mobiel) en dat heeft consumenten vertrouwd gemaakt met het betalen voor content. En het resultaat is daar. Ook het feit dat Korea de UK voorbij is is een indicatie dat app uitgevers de ogen steeds meer gericht zullen moeten houden op het Oosten.

Related posts: