Waarom inspelen op eCommerce?

Mobile eCommerce groeit erg snel, de adoptie is vele malen sneller dan destijds desktop eCommerce. En het is logisch ook: je bent onderweg en hebt de tijd om wat rond te kijken. En opeens is daar ‘impuls eCommerce’. 55% van de aankopen wordt binnen 1 uur na de initiele zoekopdracht gedaan.

Met als gevolg dat inmiddels 23# van de aankomen nu tot mobile commerce gerekend kunnen worden. En de consumenten die via mobile kopen zijn helemaal om, bijna 50% doet meer dan 1 aankoop in het afgelopen half jaar, 20% meer dan 4.

Maar eRetailers moeten nog wel even wakker worden. Veruit de meesten hebben hun website nog niet geoptimaliseerd voor mobile devices. En dat terwijl 97% van de shoppingcarts niet afgerekend wordt (bij desktop ligt dat rond de 33%). Werk aan de winkel!

Related posts: