Grote verschillen in cost-per-install per land

Er bestaan grote verschillen in de kosten per app-installatie in verschillende landen. Noord-Amerika en Europa liggen in grote lijnen nog dicht bij elkaar (hoewel het EMEA dat in dit overzicht wordt gebruikt wel heel erg homogeen is) liggen de kosten per installatie in Azie/Australie en Zuid-Amerika op een veel lager niveau. In grote lijnen gaan kosten per installatie en opbrengst per gebruiker wel hand-in-hand.

Heel opvallend is de zeer hoge prijs per installatie in Rusland en de Scandinavische landen. Deze landen zijn het Walhalla van app monetization. Dat is ook te zien aan de kosten per click. Ook opmerkelijk zijn de enorme Click-through-rates in India, Indonesie en Peru. Daar wordt blijkbaar echt op alles geklikt, maar niet veel gekocht.

Related posts: