2013: Veel meer downloads nodig om in Top 25 app store te komen

Een plaats in de top25 van de Amerikaanse app store (iOS) is voor veel app uitgevers een doelstelling. Dat is immers een garantie voor veel extra downloads van gebruikers die de ‘top charts browsen’ op zoek naar leuke nieuwe apps. Het aantal downloads dat nodig is om die positie te bereiken is in 2013 sterk gestegen. Een duidelijke indicatie dat het totaal aantal downloads maar blijft groeien.

Waar in 2012 38.000 downloads per dag genoeg waren om in de overal top 25 (iPhone, free) te komen zijn er in 2013 maar liefst 77.000 nodig. Ook het aantal downloads dat nodig is om die positie te behalen in de Education categorie is gestegen: van 1200 per dag naar 2600 per dag.

Voor iPad liggen die aantallen ween stuk minder hoog. Daar zijn (in 2013, iPhone/Free) voor de overall top25 7.000 downloads nodig en voor een categorie als education 3000. Opvallend is dat de (nieuwe) kids categorie competitiever is dan de traditioneel competitieve education categorie. Voor iPad zijn zo’n 300 downloads per dag genoeg voor dezelfde positie in Education of Kids.

 

Voor de volledigheid voegen we onder deze statistieken ook de statistiek voor iPhone/Free in 2012 toe.

Related posts: