In-app purchases grootste omzet, maar lagere omzet per download

In App Purchases uit gratis Apps (IAP) zijn al langere tijd het belangrijkste verdienmodel in de iOS app store, een ontwikkeling die niet meer te stoppen lijkt (onderzoek Distimo). Binnen een jaar tijd groeide het aandeel van IAP in de omzet van ruim 50% naar ruim 70%.

Een tweede trend is overigens het toevoegen van IAPs aan betaalde apps, daarmee wordt de waarde per gebruiker (Average Revenue per User – ARPU) nog verder opgekrikt.

De ratio achter de combinatie van gratis apps met IAPs is duidelijk: de drempel om een app te downloaden is laag en als de app de gebruiker weet aan te spreken dan is er kans om de gratis gebruiker om te zetten in een betalende gebruiker. De belangrijkste driver lijkt vooral het grotere volume aan app installaties te zijn (en daarmee lagere kosten per installatie als er reclame wordt gemaakt).

 

Related posts: