Opbrengst apps blijft groeien, Japan en Korea groeien het hardst

Onderzoek van Distimo toont aan dat Japan de markt is waar de opbrengst per download het hoogst is, maar liefst 3x de opbrengst van de andere grote landen. Japan is sinds 2000 -toen iMode werd geintroduceerd- al gewend om geld uit te geven voor ‘mobiele content’. iMode is destijds verder  nergens echt aangeslagen.

Een andere factor die zal meespelen is dat er ontzettend veel gratis content in het Engels beschikbaar is. Gebruikers in de US en UK hoeven vaak niet te betalen voor apps. Feit blijft natuurlijk dat Japan een interessante markt is voor uitgevers: de markt is groter, maar hij groeit ook sneller dan de overige markten. Dat zelfde geldt overigens ook voor Korea: app revenue groeit er sneller dan in de US/UK en het land is inmiddels de UK voorbij.

Related posts: