mCommerce rukt hard op

De opmars van mCommerce gaat sneller dan meningeen had verwacht. Waar vorig jaar 1,5 miljoen mensen via een mobile device een aankoop deed, is dat binnen een jaar naar 2,3 miljoen gegroeid. En daarmee naar 25% van de online kopers!

64% van de aankopen worden via de tablet gedaan. Het is dan ook het apparaat van voorkeur als men thuis bestellingen doet (95%). Opvallend is dat 36% (800.000 mensen) een aankoop hebben gedaan via hun telefoon, en dat 62% de smart phone gebruikte om de aankoop thuis te doen. Veel consumenten gebruiken hun smart phone als volwaardig access device.

En waarom? Je hebt hem altijd dichtbij en je hoeft er de luie stoel niet voor uit (letterlijk). De belangrijkste hindernissen blijven het kleinere scherm (wordt met Phablets aan gewerkt) en het feit dat veel sites niet optimaal werken voor mobile (werk daar aan als u geen omzet wil mislopen!).

 

Related posts: