Extra omzet door online bestellen, offline afhalen

Veel traditionele retailers worstelen met het internet. Zij zien het als een bedreiging: goedkopere prijzen, breder assortiment en consumenten die aan showrooming doen (offline kijken en dan online zoeken naar lagere prijzen). Toch biedt online retail veel kansen voor offline retailers. Zij hebben vaak de bekende naam tot extra traffic en vertrouwen leidt. Daar waar de prijzen op internet steeds meer op elkaar gaan lijken, is de vertrouwde offline retailer toch in het voordeel.

En omdat off line retailers hun verkooppunten als ophaal- en retourpunt kunnen inzetten. Daar zitten ook nog kansen voor extra omzet in. Uit Duits onderzoek blijkt dat 1/3 van de klanten die een bestelling in de winkel ophaalt op dat moment ook nog een extra aankoop doet. Niet zelfden zullen dat accessoires zijn met een hogere marge.

Related posts: