Lessen uit Obama’s e-mail marketing campagne

De fund-raising campagne van Barack Obama is een hele interessante case. Het is zonder twijfel een van de grootste e-mail marketing campagnes die er zijn. De campagne heeft 690 miljoen dollar aan donaties binnen gehaald. En vele miljarden aan e-mails verzonden. De campagne beheerders hebben daarbij vele verschillende methoden getest en de resultaten daarvan vergeleken.

Verschillende manieren om het onderwerp invulling te geven, verschillende opmaak van de e-mail zelf, etc. Wat hen daarbij opviel is dat ultra-korte en prikkelende subject-lines de hoogste openingsratio’s geven (in plaats van volzinnen met inhoudelijke statements) en dat een basic, zelfs lelijk, ontwerp van de mail het best werkt. Dus, gewoon tekst met af en toe gebruik van grote fonts en highlights in plaats van mooie mails met mooie foto’s en dergelijke. Zou het dan toch om de inhoud gaan in plaats van de verpakking?

Related posts: