Hoog in de App store komen? Geef jouw App een intiele boost!

Naast mond-tot-mond reclame is zoeken in de app store een belangrijke manier voor mensen om aan nieuwe apps te komen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er een correlatie is met hoog in de app store staan en de hoeveelheid downloads die een app krijgt. Het probleem is echter dat het ook omgekeerd het geval is: om hoog in de app store te komen, moet je veel downloads hebben.

Er zijn apps die apps van derden onder de aandacht van nieuwe gebruikers brengen (denk aan Free App a Day en dergelijke). Deze apps zorgen voor directe installaties. Vaak hebben zij miljoenen gebruikers, waarvan velen een bepaalde app gaan downloaden. En veel downloads geeft een boost aan de positie van een app in de app store en daarmee weer veel downloads, etc. Met een 10.000 – 20.000 downloads is doorgaans een positie in de top 10 van de app store verzekerd (voor een aantal dagen).

Deze diensten vragen in de regel een bedrag van € 0,50 tot € 1,50 per download voor het boosten van de verkopen. De daadwerkelijke kosten per installatie zijn echter wat lager, omdat de hogere positie in de app store ook zorgt voor extra downloads (bij niet game apps wordt er 0,65 app organisch via de app store gedwonload voor elke betaalde/gebooste download). De onderstaande infographic geeft interessante kentallen per land en categorie.

Related posts: