Krimp Facebook onder jongeren

Een opvallende trendverandering op sociale media is dat jongeren (met name in de USA) het medium steeds meer lijken om te ruilen, of aan te vullen door andere sociale media. Het aantal actieve gebruikers daalde met zo’n 5-7%, met name bij tieners. Marketeers verklaren dat doordat het voor jongeren steeds minder interessant is om hun sociale leven ‘open te gooien’ naarmate hun ouders meer op het medium zitten. Wie verteld immers graag dat hij inkopen aan het doen is voor een groot zuipfestijn omdat de ouders met vakantie zijn als zij meelezen?

Een tweede verklaring is dat Facebook blootfoto’s en andere ‘spannende content’ van haar platform weert. En laat dit iets zijn waar tieners graag mee bezig zijn. Concurrerende platforms die aan populiariteit winnen zijn bijvoorbeeld Tumblr en Vine. Daar mag bloot bijvoorbeeld wel en kijken ouders (nog) niet mee. De zet van Facebook om Instagram te kopen lijkt zo onverstandig nog niet.

Related posts: