Conversie: elke seconde telt!

Trage websites zijn vervelend voor bezoekers, dát weten we allemaal. We ervaren het allemaal zelf wel eens. Toch is het elke keer weer verrassend om te zien hoe groot dit effect eigenlijk is. Bovenstaand de resultaten van een onderzoek naar het effect van op resultaat van een tragere website. Voor elke seconde vertraging gaat de convesie maar liefst 7% (relatief) omlaag. 4 seconden vertraging staat dus voor ruim 1/3 minder conversie. Met andere woorden, maak de page load time 4 seconden sneller en je hebt 50% meer conversie. Zeker voor sites die op ‘van nature’ trage platforms draaien zoals Magento is dit een investering die zeer lonend kan zijn: snellere service, page caching, slechte en nutteloze software-extensies eruit, etc. De onderstaande grafiek geeft meer in detail inzicht in de relatie tussen snelheid en conversie. Elke staaf geeft de laadtijd aan, de hoogte van de staaf de absolute conversie.

Related posts: