Effect van snelheid op uitstap-percentage video

Dat snelheid (of liever: traagheid) van websites een groot effect heeft op het surfgedrag van website bezoekers is uiteraard bekend. Ook is het effect van snelheid op conversiepercentage goed onderzocht.

Recent onderzoekt toont niet alleen aan dat dit ook geldt voor video, maar dat het daar zelfs nog sterker voor geldt dan voor de snelheid van vertonen van reguliere pagina’s. Een vertraging van 4 seconden kan al voor een uitstappercentage (mensen die de video niet meer bekijken) van 20% leiden. Bij een vertraging van 15 seconden stapt al de helft uit. Ook is het opvallend dat mensen die ‘klaar gaan zitten’ voor een lange video meer geduld te vinden is dan bij mensen die voor een kort filmpje gaan zitten. Misschien dat mensen pas op een lange video klikken als ze zeker weten dat ze hem willen zien, en dus meer tolerantie voor traag opstarten hebben? En dat een kort filmpje zo is aangeklikt, maar ook zo is uit-getuned als het te lang duurt? In ieder geval een pleidooi om voor een goede streaming dienst te kiezen. Youtube of Vimeo zijn vaak uitstekende -en zeer toegankelijke keuzen.

De onderstaande grafiek illustreert dat mensen ongeduldiger worden naarmate zij een snellere internetverbinding hebben. Daar waar een mobiele gebruiker accepteert dat het ‘even duurt’ is iemand die op broadband surft onmiddellijk ‘klaar met een filmpje’ dat niet direct start.

Related posts: