Het effect van een keurmerk op conversie

Een interessant experiment van herensokken.nl. Zij hebben een periode een split-test (AB-test gedaan op hun site). De ene groep bezoekers kreeg een site zonder keurmerk van een webwinkel organisatie te zien, de andere groep kreeg het keurmerk van Thuiswinkelwaarborg.org te zien. Het onderzoek beliep totaal 300 conversies, minimaal 71 per onderzochte groep. Totaal kwam er uit de groep die het keurmerk te zien kreeg 16% meer omzet. Het positieve effect was -uiteraard- groter om nieuwe klanten. Die gingen maar liefst 23,5% meer aankopen doen. Bestaande klanten (die dus persoonlijk ervaring hadden gehad met Thuiswinkelwaarborg) deden 8,5% meer aankopen. Een interessante illustratie van het belang van vertrouwen om tot aankoop over te gaan.

Related posts: