Vernieuwde App Store in iOS6

Met de update van iOS 5 naar iOS 6 is er ook een kleine make-over van de app store geintroduceerd. Over het algemeen werkt de app store sneller en is het grafisch aantrekkelijker en intuitiever geworden. De bovenstaande video geeft een interessante rondleiding die vanuit het perspectief van een ontwikkelaar of publisher interessant is.

Wat het meest opvalt is dat de screenshots van de app een prominenter plek hebben gekregen (wie las de tekst over een app ook voor het bekijken van de screenshots, niemand toch?) en bestaat nu ook de mogelijkheid om de screenshots te clicken en een zoom ervan te zien.

Een tweede interessante feature is dat men de app niet alleen van een rating of een review kan voorzien in de app store, maar dat de app ook geliked kan worden in Facebook en dat deze informatie in de app store te zien is. De drempel is voor gebruikers kleiner en het wordt zichtbaarder. Twee vliegen in een klap!

Een derde belangrijke vernieuwing is het ‘update log’ in de app is de versiehistorie te zien, inclusief de toelichting op de reviews. Een lange lijst met updates met ‘minor bug fixes’ is daar dus niet zo’n beste reclame. Een lijst met updates met steeds nieuwe en aantrekkelijke featerus daarentegen wel! En de gebruiker kan meteen zien of het hier een ‘dode app’ betreft die geen onderhoud heeft, of juist een app die enthousiast wordt ontwikkeld en onderhouden.

Related posts: