Online adverteren in NL nog steeds in de lift


Het Ad Spent onderzoek van het IAB over de eerste helft van 2012 is uit. Online adverteren blijft groeien, de groei vlakt wel wat af naar 14,3% (niet slecht in een tijd van crisis waarin alle andere media het zwaar te verduren hebben).

De grootste groei zit in search (bv Google Adwords) en display advertising blijft daarbij achter. Dat is ergens ook niet zo gek omdat het grootste deel van de bestedingen aan display worden uitgegeven aan de traditionele banner vormen. Nieuwe vormen, zoals take-overs, video-banners etc blijven maar weinig aandacht van de adverteerders krijgen.

Ook opvallend is dat adverteren in apps en op mobile devices stevig groeit. Het totaal aandeel in de mix blijft minimaal, maar de bestedingen groeien sneller dan elders. Bekijk de video of download het gehele rapport bij het IAB.

Related posts: