Hoe wordt geld verdiend met gratis apps?

Get Adobe Flash Player
Als het niet mogelijk is Flash te installeren kunt u de video bekijken via deze link.
Een hele leuke mini-docu van De Rekenkamer over de verdienmodellen achter gratis apps.Van de 400.000 (!) apps die elke dag in Nederland worden gedownload zijn er maar 20.000 (5%) betaald. De smart phone wordt sowieso steeds eer voor apps gebruikt. Maar 25% van het gebruik van de smart phone gaat op aan bellen of SMS. De apps markt was vorig jaar 15 miljard dollar en groeit met 100% per jaar.

Hoe kunnen deze gratis apps overleven? Wat maakt het voor deze uitgevers dan toch aantrekkelijk om deze toch uit te brengen. Hebben we niet geleerd om gratis lunches te wantrouwen? Een bijzonder interessante video waaruit de volgende 5 verdienmodellen blijken:

  1. Geld verdienen aan advertenties.
  2. Gratis apps die verdienen aan in-app aankopen van premium content.
  3. Apps die data verzamelen over de gebruiker en geld verdienen aan het verkopen van deze informatie.
  4. Affiliate marketing; deze apps verdienen aan het doorverwijzen naar sites/producten van derden.

Related posts: