Facebook tabs minder effectief in nieuwe Timeline

 

In Q1 2012 is Facebook overgegaan naar een nieuw ontwerp van de Timeline en de  pagina’s van gebruikers. Het accent is daarbij nog meer komen te liggen op de tijdlijn en minder op de tabs. In het vorige ontwerp leken deze op de subrubrieken van een website. Onder het logo konden een aantal rubrieken worden aangemaakt waar de afzender (bv het merk) vrij informatie op kon plaatsen. Dat is in het nieuwe ontwerp vervangen door 4 beheerbare blokken (het kunnen er meer zijn, maar die komen dan ‘achter de klik’).

Uit de grafiek blijkt wat het impact is van het nieuwe ontwerp op het doorclick-ratio op deze tab-paginga’s. Hoewel deze tab-views nooit erg hoog zijn geweest, is het gebruik ervan gehalveerd. Ook toont de grafiek hoe FB-gebruikers deze tabs in het weekend veel actiever bezoeken. De tabs zijn dan ook niet via de mobiele telefoon te zien en dat is het favoriete access device door de weeks.

Related posts: