Ook voor apps kansen in opkomende landen

Hoewel in absolute termen de app stores van US, UK, Japan en China met afstand de grootste zijn, illustreert de bovenstaande grafiek van Distimo de snellere groei in de emerging markets: Rusland, Brazilie, Mexico en Turkije. Stuk voor stuk landen met een grote bevolking en een bevolking met relatief veel jonge mensen. En hoewel het aantal betaalde apps in relatie tot het aantal gratis apps dat wordt gedownload lager ligt dan in de VS (zie zie onderstaande illustratie) ligt het in 3 vd 4 landen op een hoog niveau. Alleen Turkije springt er in negatieve zin echt uit:

En hoe wordt je in deze markten succesvol? Door ze serieus te nemen en dus op zijn minst software in hun taal aan te bieden. Dus de app op zijn minst naar het Russisch of Portugees (zoals dat in Brazilië gesproken wordt) te laten vertalen. En dat ook te doen voor de website, support, etc. Het grootste deel van het geldt wordt in deze landen verdient met apps in de landstaal.

Related posts: