Nieuwe mogelijkheden iOS6

 

Dit najaar introduceert Apple iOS 6, de nieuwe versie van het besturingssysteem voor de iPad en de iPhone. Voor het eerst zal het niet meer backwards compatible zijn met alle apparaten. Gebruikers met een iPad1 of een iPhone 3(g) zullen niet over iOS 6 kunnen beschikken.

Er zitten veel interessante verbeteringen en nieuwe features in iOS6. Zo zal de navigatiesoftware sterk verbeterd worden en een nog geduchter concurrent voor Tom Tom worden. De spraaksturing Siri is ook verbeterd. Alle hoofdfuncties van de iPhone/Ipad kennen wel een verbetering: de telefoon, de browser, Facetime (‘skype van Apple’), de foto’s het mailprogramma en ga zo maar door.

Het spannendst van iOS 6 zijn echter:

  • Integratie met Facebook in alle programma’s. In iOS 5 werd Twitter al een geïntegreerd onderdeel, Facebook krijgt nu dezelfde behandeling.
  • Passbook. Een virtuele portemonnaie voor allerlei vouchers, kortingscodes, e-tickets en meer. Dus geen onhandig gedoe meer met allerlei PDFjes en mailtjes op het bureaublad en in de mail, maar één handig programma waar je alle in bij elkaar hebt en eenvoudig/snel alles kan vinden (of het juiste kaartje aangereikt krijgt op de juiste tijd en locatie, bv het vliegticket als je schiphol binnenloopt en het theaterkaartje een half uur voor de voorstelling). En binnenkort natuurlijk met NFC bv het theater of vliegtuig binnenkomt. Een mooie gebied om te monopoliseren, het biedt enorme kansen.
  • Vernieuwde mogelijkheden voor in-app purchasing. Niet meer vanuit de app naar de app store hoeven gaan om een andere app te verkopen of om muziek of content aan te bieden, maar echt alles vanuit de app kunnen afhandelen. Minder stappen = minder afvalmomenten = meer conversie. Ook wordt het mogelijk om content die via de app store in-app wordt verkocht op de servers van Apple aan te bieden.

Related posts: