App-downloads: de grootste markten? waar zit de groei?

Leuke infographic van App Annie (Analytics software voor apps en app stores). Er komt een uitgesproken beeld uit naar voren waarin meer dan de helft van de app downloads uit een drietal landen komt. De US is overal toonaangevend, maar het beeld verschilt nogal als je kijkt naar iOS (China en Japan dominant) en naar Android (UK en Duitsland dominant). In ieder geval wordt steeds 50% van het aantal downloads met slechts 3 landen behaald.

Naar opbrengst is dat beeld nog dramatischer. Dan wordt 60% (en meer) op elk van de platforms behaald met drie landen: US, UK en Japan. App marketeers, dit zijn de landen op op te knallen!

Dit heeft natuurlijk te maken met de penetratie van Smart Phones en credit cards. Over een paar jaar ziet dit beeld er heel anders uit. De BRIC-landen rukken ook in de app markt op: de grootste groeilanden zijn Brazilie en Rusland. De groei is -bezien in het licht van de groei van mobile in het algemeen en deze landen in het bijzonder- echter nog bescheiden. Betere micro-betaalmogelijkheden voor app stores zullen deze markten revolutionaliseren.

En de overall winner in opbrensten? iOS met ruim 70%. Met een gelijke groeivoet lijkt hier op korte termijn ook geen verandering in te komen. Kan Windows8 hier wat in betekenen?

Related posts: