Appsfire: een kwaliteitsrating voor apps

Het vinden van leuke, goede apps is voor consumenten nog niet makkelijk. Een aantal zeer populaire apps weet via mond-tot-mond makkelijk zijn weg te vinden (denk bv aan WordFeud of WhatsApp) naar consumenten te vinden en omgekeerd. Maar wat als je bijvoorbeeld een leuke app zoek voor jouw kinderen? Hoe ga je dan te werk? En hoe weet je of al die onbekende apps van onbekende producten nu een goed/leuk product is, of een van de vele rip-offs?

Met name voor kleine apps en niche-apps is het systeem van ‘Top 25’ en de reviews in de app stores niet zo handig. Kleine apps bereiken die Top 10 niet zo snel (denk bijvoorbeeld aan een app over sport-vissen) en de lage downloadvolumes resulteren vaak ook in weinig ratings en reviews. Hoe weet de consument dan welke kwaliteit hij/zij mag verwachten?

Appsfire introduceert een nieuw systeem waarbij de informatie van de verschillende (landen) app stores wordt gecombineerd in één rating (van 0 tot 100). Naar eigen zeggen gebruiken zijn nog 120 criteria in een algoritme (denk aan het systeem dat Google gebruikt om de rankings te bepalen) wat resulteert in een ‘rapport-cijfer’ voor de App. Het staat nog allemaal erg in de kinderschoenen, maar dit soort systemen zullen de app stores efficiënter maken, en er bovendien voor zorgen dat consumenten met meer vertrouwen geld gaan uitgeven voor apps.

De ratings zien er bijvoorbeeld zo uit:

Related posts: