Kony 2012: de meest indrukwekkende social media campagne ooit


Dit is de meest indrukwekkende social media campagne ooit, letterlijk en figuurlijk. Letterlijk omdat de aantallen flabbergasting zijn: 3 miljoen likes op Facebook en 100 miljoen (!) views van een video, in 6 dagen!

En dan niet zomaar een video, een video van een half uur die je niet in de koude kleren gaat zitten. Kony 2012 is een campagne die gericht is om de wandaden van Joseph Koni in Uganda zichtbaar te maken. Een ongelooflijke misdadiger die o.a. kinderen als soldaat inzet en de hele regio terroriseert.

Ook figuurlijk een indrukwekkende campagne. Het start bij een Amerikaan die in Uganda met eigen ogen de ellende van deze kinderen ziet en bevriend raakt. Vervolgens zet hij een enorme social media campagne op die zelf de inzet van Amerikaanse troepen tot gevolg heeft. Een prachtige case die illustreert wat een oprechte social media campagne tot gevolg kan hebben. En aantoont dat de Facebook-generatie wel degelijk om iets geeft. Prachtig.

Bekijk de video, hij is erg aangrijpend. En steun de campagne door de online petitie te tekenen.

Related posts: