Tabletgebruikers actievere online kopers

Uit recent onderzoek blijkt dat inmiddels 4% van het webverkeer van webshops uit tablet-gebruikers bestaat (onze ervaring in januari 2012 is hoger, bijna 9%). Uit het onderzoek van Adobe blijkt dat deze consumenten 21% meer uitgeven dan shoppers die van achter de PC shoppen. Onze ervaring is dat het gemiddelde bestelbedrag nagenoeg gelijk is, maar dat de conversie op tablets iets lager is (ongeveer 25% lager). Dat kan er natuurlijk aan liggen dat onze shops niet optimaal zijn voor tablets, maar ook dat een consument wel met een tablet funshopt, maar voor ‘het echte werk’ toch maar even achter de PC kruipt: groter scherm, aangesloten printer, etc. Maar hoe je het wendt of keer: tablets nemen nu al een prominente plek in en als webwinkelier moet je zorgen voor een optimale gebruikservaring voor brossen vanaf de tablet (we zullen hier meer over publiceren). Wie wil 9% omzet mislopen?

Related posts: