Onderwijs en nieuwe media gaan niet gelijk op.

Een briljante animatie van RSA! Ditmaal over de staat waarin ons onderwijs verkeert. En hoe het kan dat er maar heel weinig is veranderd aan ons onderwijssysteem sinds de industriële revolutie.

So what? De omgeving is in razensnel tempo veranderd, de hoeveel informatie die op ons afkomt, de rol ervan in ons leren en in besluitvorming. En wij leren kinderen/jongeren daar niet mee omgaan. Wij leren ze juist op de oude manier met informatie omgaan. En daar wringt het. Deze spreker legt zelfs de koppeling met de ADHD-epidemie.

Maar ook met de verandering in vaardigheden die van belang zijn om in deze nieuwe toekomst overeind te blijven. Die zijn anders dan die toen het onderwijssysteem werd bedacht. In de tussentijd is veel gebeurd, in onderwijsland te weinig. Bekijk de video en zie hoe het kan dat 98% van de peuters als creatief genie uit testen komt, om dit gedurende hun schoolcarriere eruit te rammen. Niet meer doen, anders doen.

Related posts: