Wie zijn de social gamers? Jonge kerels en oude dames!


Belangwekkend onderzoek bij eMarketer. Een studie naar wie de social gamers zijn. Wat vooral interessant is, is dat ze in het onderzoek onderscheid hebben gemaakt naar ‘casual social gamers’ en naar ‘hardcore social gamers’, waarbij de eerste de spelletjes a la Farmville, Smurfs Village en andere light online spelletjes zijn, en de tweede groep -hardcore social gamers- vooral de Massive Online Role Playing Games zijn zoals World of Warcraft etc.

En wat blijkt? Het vooroordeel dat de MORPG’s vooral jonge mannen zijn klopt. De verrassing zit vooral in de casual-groep. Dat zijn vooral vrouwen, van boven de 50! Hardcore gamers zijn zeer bereid om geld uit te geven aan het spel zelf (en zijn dat ook steeds meer), terwijl de casual groep de knip het liefst dichthoudt. Maar reclame weer niet zo erg vindt.

Lees het hele artikel op de site van eMarketer, daar ook links naar de volledige onderzoeken.

Related posts: