De nalatenschap van Steve Jobs: veel dank, rust zacht.

Vannacht, een dag na de iPhone 4S presentatie, is Steve Jobs overleden. Inpirerend visionair en genie, de man die tweemaal vanuit het niets de computerindustrie wist te domineren en en passant de muziekbusiness, de animatiefilm en het denken over bedrijfscultuur, branding en marketing communicatie op zijn kop wist te zetten. We hebben veel om Steve Jobs dankbaar voor te zijn.

Maar één ding, één ding was wel heel inspirerend en kwam heel erg dichtbij. Omdat hij het vanuit heel dichtbij vertelde. Dat zijn zijn woorden/lessen over succesvol leven, gelukkig leven. Bijzonder krachtig samengevat tijdens een speech aan de afstuderenden van Stanford University: een verhaal over het leven, hoe de wendingen erin je sterker maken en op je pad zetten, over het volgen van je hart, over hoe alles uiteindelijk bij elkaar komt…als je maar blijft doen waar je in geloofd. En over de kracht van de dood als grote schoonmaak, inspirator en energizer.

Meer wijsheid dan in menig spirituele boekenwinkel of persoonlijk ontwikkelingstraject. En zeer welgemeend advies diep vanuit het hart van deze markante persoon. Die we maar beter niet snel kunnen vergeten!

Bekijk de video (15 minuten) en ga doen wat je belangrijk vindt! Stay hungry, stay foolish…

Related posts: