Analytics: Nu nog beter inzicht in gecombineerde conversies!


Google Analytics gaf al een bijzonder fijnmazig inzicht in conversie. Zo is het mogelijk om te zien welke keywords en advertentie welke conversiepercentages en -waarden opleveren. De conversie werd altijd aan het laatst gebruikte kanaal toegewezen wat geen inzicht gaf in welke combinaties van kanalen voor een conversie verantwoordelijk zijn. Bijvoorbeeld: iemand clickt een adwords advertentie, bezoekt de site en koopt niets. Komt daarna een keertje terug, nog niets. Maar twee weken later wordt op een remarketing banner geclickt, bingo!

Google analytics is nu nog verder doorontwikkeld en geeft nu een bijzonder fijnmazig inzicht in welke combinaties van verkeersbronnen voor conversies verantwoordelijk zijn. De video legt het perfect uit!

Related posts: