Online video advertenties: waar scoort het goed?

Online Video advertenties zijn een groeiende trend. En terecht, het is nieuw en heeft aantrekkingskracht op de consument en het geeft bovendien een goed platform om meer te vertellen over jouw merk en waar je voor staat. Tenminste…als de consument er op clickt om de video te bekijken.

Waar een reguliere banner zijn content al toont bij de impressie van de banner, kan de video ad zijn werk eigenlijk alleen maar effectief doen als hij wordt bekeken. Daarom is het goed om een vergelijking te maken tussen verschillende bedrijfstakken en de CTR (click through rate) van video ads. Opvallend in deze studie van TidalTV (zie staafdiagrammen) is dat de CTR sterk verschilt tussen verschillende bedrijfstakken. Als de CTR wordt genormaliseerd op 1.0 dan is de openingsratio in de financiele sector en de bouwmaterialen 11-15% hoger dan gemiddeld. Sectoren waar een complex verhaal te vertellen is, én waar de (geinteresseerde) consument erg bij betrokken kan zijn.

De autobranche en de filmbranche hebben min of meer gemiddelde CTRs. Opvallend laag is de score in de reisbranche, terwijl op het eerste gezicht dit wel een interessante methode lijkt voor het adverteren van een vakantiebestemming of hotel. Een filmpje zegt immers meer dan 1000 plaatjes.

Ook heel opvallend is dat de CTR per dag van de week heel sterk kan verschillen. De woensdag schiet er uit als dag waarop mensen filmpjes echt gaan bekijken. Ook opvallend is dat vooral jonge mensen, en oudere mensen de video’s gaan bekijken: omdat zij de tijd hebben? Of omdat zij de meest actieve en betrokken internetgebruikers aan het blijken zijn?

Related posts: