Mobile op weg naar nr1 positie social networking

De smart phone ontwikkeld zich steeds meer tot dé toegangspoort naar sociale media. Niet gek ook: wat is er nu prettiger om de dode momentjes tijdens woon-werk verkeer of wachten bij de tandarts (om maar een dwarsstraat te noemen) op te vullen met wat facebooken op het mobieltje.

Het grafiekje van emarketer (onderzoek van Google en Mobile Marketing Association) verteld het verhaal: het aantal smart phone gebruiker dat zijn phone dagelijks gebruikt om met sociale netwerken bezig te zijn zit inmiddels akelig dichtbij de dagelijkse gebruikers via PC/laptop. Verwacht maar dat de zwarte lijn de rode zal inhalen. Wat meteen onderstreept waar de grote slag op dit moment wordt uitgevochten, en hoe het komt dat Facebook zo lekker in de wedstrijd zit.

Overigens, Google doet het met haar Youtube ook niet slecht. Zie het onderstaande grafiekje dat hetzelfde verhaal verteld omtrent online video. En natuurlijk het sociale netwerk dat Google op het punt staat om te lanceren: Google +1.

Related posts: