De kracht (bereik en super ROI) van online Video advertising

Een bericht uit Emerce van 9 juni 2011 over de kracht van video advertising via Youtube. Een uitgebreide case, met resultaten, van Cadburry (chocolade) uit Engeland. Een commercial die zowel op TV als online is gebruikt. en wat blijkt? Het online bereik is spectaculair en veel hoger dan algemeen ingeschat. Het onderstaande diagram toont de audiences die bereikt zijn met enkel TV, met enkel online en waar een overlap is. Conclusie: enkel online is een veel grotere groep dan verwacht.
Dat beeld wordt spectaculairder als het wordt verbijzonderd naar de doelgroep 15-34. Dan is online zelfs het grootste bereik:
Ook opvallend is de ROI van de campagne. Die is bij online gebruik in Youtube ruim 3x zo hoog als op TV en met YouTube sponsored video’s zelfs 6x zo groot.

Kortom, in korte tijd is Youtube en online video een must geworden voor elke adverteerder in de consumentenmarkt!

Related posts: