Nieuwe functionaliteit Facebook: Fanpages taggen in foto’s

Eén van de veelgebruikte en interessante functies in Facebook is het taggen van vrienden in foto’s. Als je in een foto wordt getagged wordt het op een hele prominente manier bij je onder de aandacht gebracht. Ook op Wall’s en News Feeds (persoonlijk overzicht en overzicht van wat er allemaal bij jouw vrienden gebeurd) worden foto’s en tags erg nadrukkelijk getoond.

Een nadeel was dat tot op heden alleen personen ge-tagged konden worden, en niet Fanpages. Een Fanpage is de Facebook-pagina van een merk, bedrijf, band, etc. En sinds kort kan dat dus ook. Een gebruiker die een foto upload kan zijn vrienden taggen, maar er ook tags aan vrienden voor de Fanpages die hij/zij heeft geliked.

Dit biedt fantastische kansen voor ‘love brands’ om nog meer publiciteit en goedkeuring te (laten) verspreiden door hun fans. De sneeuwbal gaat alleen maar nog harder rollen. En een boel gratis content voor de Fanpage. Die wordt in één klap een stuk interessanter zonder daar iets voor te hoeven doen. Wel weer een extra zorg om te kijken of alles door de beugel kan…Ook voor het houden van fotowedstrijden etc biedt dit interessante kansen. We gaan meteen onze old school fotowedstrijd van Feestkleding 365 aanpassen, die was vanwege het ontbreken van deze functie veel te ingewikkeld.

Related posts: