Crazy Egg: hoe bewegen mensen zich op jouw website?

NetScoop #18 – Website Dressing from NetScoop on Vimeo.

Analytics is een goede tool om het surf-gedrag van jouw bezoekers te analyseren, maar het zegt niet alles over waar de aandacht van de bezoeker op de website naar uitgaat. Crazy Egg (vreemde naam, maar wel een baanbrekende tool) is een prachtige tool om te zien waar de aandacht van bezoekers op de website naar uitgaat. Bekijk de demo op de bijgaande video eens (vanaf 4:40).
Het levert prachtige plaatjes op (zogenaamde ‘heat maps’) die je tonen welke elementen op de websites de aandacht krijgen. En natuurlijk kan je dat naast jouw intentie als online marketer leggen. Is jouw call-to-action wel voldoende opvallend? Is er niet te veel afleiding van andere elementen (die minder belangrijk zijn)? Welke plekken op de website zijn ‘hot spots’ (goede plek voor buttons met belangrijke elementen of CTAs). Het is geen gratis tool, maar wel erg makkelijk te installeren en te gebruiken. Check de video eens en neem vooral contact op als je er eens mee wil experimenteren. Het is een mooi instrument voor optimalisatie van conversie.

Een voorbeeld van een heatmap:

Related posts: