Google+1: SEO wordt weer gewoon marketing!

Google introduceert Google+1: je ziet in de zoekresultaten van Google welke sites jouw vrienden hebben getipt (+1 is een soort van ‘like’). Een soort social shopping, maar dan voor tips over welke sites wel/niet de moeite waard zijn om te bezoeken. Vooralsnog alleen in de US en als vrienden-accounts worden Google accounts en Twitter gebruikt.

Een technologie met een gigantische potentie. Eindelijk iets wat Google helpt om echt goede sites te onderscheiden van sites waarvan de SEO goed gedaan is (SEO is het optimaliseren van sites om ze hoog in Google te laten scoren, één van de specialismen van Compass Online Marketing by the way…).

Het zal niet lang duren voordat het aantal +1s mede bepalend zijn voor de Google positie van een website. En dat is op zich mooi. De mening van bezoekers over een bepaalde website is natuurlijk indicatief voor de waarde van die site voor nieuwe bezoekers. Sites met betere reviews (meer likes) zullen met de tijd hoger komen.

En dan is het SEO-speelveld eindelijk weer voor de marketeers, en met name voor de product marketeers die producten, diensten en sites ontwikkelen die precies raak zijn en de klant overdonderen. Dus niet meer de SEO-specialisten die sites kunstmatig hoog in de Google Rankings krijgen, maar voor internetondernemers die echt echt echt waarde gaan toevoegen aan de klantbeleving. Zo veel waarde dat veel klanten hen een +1 zullen geven. En daarmee bovenin komen. Compass Online Marketing geeft Google hier een dikke +1 voor.

Overigens…de SEO-jongens zijn niet voor een gat te vangen hoor, ook hier zullen ze wel weer iets op vinden. De rat race continues. +1?

Related posts: