Sociale media: gebruik in aankoopbeslissing


Mooie pie-chart van Comscore of hoe consumenten een aankoopbeslissing voorbereiden/nemen op internet. Er is een bijna 50/50 verhouding tussen puur zoeken via zoekmachines en zoekmachines en sociale media. Opvallend is dat de groep die alleen sociale media gebruikt op dit moment erg klein is.
En waar draait het dan vooral om: reviews! Het is zo oud als de weg naar Rome: we laten ons in onze aankoopbeslissingen vooral leiden door wat anderen ons adviseren. En waar je het vroeger van familie, vrienden of buren moest hebben is er nu een hele zee aan mede-consumenten op internet te vinden. Vooral via sociale media. De merken en retailers die dit spel gaan snappen zullen al snel voor komen te staan in de strijd om de gunst van de consument.

Related posts: