Meer alternatieve zoekmethoden, google minder effectief


Opvallend bericht in eMarketer. Ten opzichte van 2004 zijn mensen minder gaan terugvallen op zoekmachines om op zoek te gaan naar informatie. In absolute termen is het zoekverkeer in zoekmachines (spectaculair) gestegen, maar toch heel bijzonder hoe andere zoekmethoden (met name sociale media als Twitter en Facebook) de weg vinden in het zoekgedrag.

Ook opvallend de vergelijking tussen het succes rate tussen de verschillende zoekmachines. Wat mij betreft verbazingwekkend om te zien dat Google daarin achter loopt op Bing/Yahoo. Natuurlijk wordt Google heel intensief gebruikt, en misschien ook wel door relatief veel nozems, maar toch.
Mijn conclusie: vergeet de andere zoekmachines niet, en sociale media al helemaal niet…vandaag moet je er eigenlijk al staan, maar morgen al helemaal.

Related posts: